Mbo-studenten denken mee over sociale agenda

Tijdens de Werksessie mbo gingen 20 studenten van het Noorderpoort, Alfa -college en DC Terra aan de slag om de sociale agenda van Nij Begun te helpen met hun frisse inzichten en ideeën. Dat leverde mooie, concrete suggesties op die kunnen bijdragen aan de sociale agenda.

Alle aanwezige studenten zijn lid van de studentenraden van de mbo-scholen. Ook oud-mbo leerlingen en enkele gasten van het Drenthe college waren aanwezig. In groepjes gingen de studenten aan de slag met thema’s van de sociale agenda, zoals leefbaarheid, (mentale) gezondheid en kansen voor kinderen en jeugd. Ze spraken met medewerkers van de sociale agenda over de betekenis van die thema’s voor jonge inwoners van Groningen en Noord-Drenthe. Vervolgens kwamen ze met concrete ideeën om invulling aan de thema’s te geven.

Heldere rode draden
Uit de gesprekken kwam een aantal rode draden: in Groningen en Noord-Drenthe is op sociaal gebied behoefte aan meer activiteiten, zoals sport en muziek, voor kinderen en jeugd. Maar ook aan ontmoetingsmogelijkheden voor jong en oud, met activiteiten op plekken zoals buurtcentra. De studenten zeiden ook meer persoonlijke aandacht te wensen bij (mentale) problemen.  Ook beter openbaar vervoer, buurtmaaltijden én educatie over de Groningse taal werden benoemd, met mooie concrete ideeën.

Kwartiermaker Henk Nijboer: “Mooi om te zien dat hier veel herkenbare onderwerpen naar voren komen. Onderwerpen die vaak ook door andere inwoners en organisaties zijn genoemd, blijken ook voor deze studenten de aandachtspunten voor de sociale agenda te zijn. Ze sluiten perfect aan bij onze uitgangspunten en doelen. Veel dank voor jullie inbreng en de goede en leuke gesprekken. We nemen jullie ideeën mee bij het maken van de sociale agenda en laten jullie weten hoe we die verwerkt hebben.”

MBO-studenten denken mee over sociale agenda